Κοινωνία

19/4/13 13:41

τελ. ενημ.: 19/4/13 13:41

Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο για μαθητές με αναπηρίες

ΑΙΤΗΜΑ ΕΛΜΕ

Τη δημιουργία ειδικού εξεταστικού κέντρου στη Χίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ (Ομάδας Α’) με αναπηρίες και εκπαιδευτικές ανάγκες ζητάει με επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Χίου.

Στην επιστολή σημειώνει: 

«Ο αριθμός των υποψηφίων με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, των ΕΠΑΛ (Ομάδας Α΄) της Χίου προσεγγίζει τους είκοσι (20) και υπολείπεται μόνο κατά ένα (1) του αντίστοιχου αριθμού των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων.
Θεωρούμε ότι, όπως στην περίπτωση των υποψηφίων με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των Γενικών Λυκείων ορίστηκε Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο στη Χίο, αντίστοιχα το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους υποψηφίους με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΕΠΑΛ (Ομάδας Α΄) στα μαθήματα Γενικής Παιδείας (Νεοελληνική Γλώσσα & Μαθηματικά Ι).
Με δεδομένο ότι για την εξέταση των μαθημάτων ειδικότητας οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα μετακινηθούν στον Πειραιά, επισημαίνουμε ότι δεν είναι δόκιμο για τα μαθήματα της γενικής παιδείας να μετακινηθούν στη Μυτιλήνη, ειδικά σε μια περίοδο που οι οικογένειες τους πλήττονται από την οικονομική κρίση».

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση