13.9.2016 17:44

Είδε την καταστροφή με τα μάτια του [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΕΝΑΕΡΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ « ΤΟ ΣΠΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ» ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ

«Να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και τις δυνατότητες που τους παρέχει η Στέγη της Μαρίας του κέντρου Ναυτιλιακής Έρευνας και Παράδοσης ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ  και να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που δημιουργούν η επιλογή τους και η φροντίδα του Ομίλου», συμβούλευσε τους οικότροφους  φοιτητές του ιδρύματος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην τελετή υποδοχής των νέων πρωτοετών σπουδαστών η οποία πραγματοποιήθηκε χτές στα Καρδάμυλα. Ταυτόχρονα όμως τους επέστησε την προσοχή  για τις ευθύνες που αναλαμβάνουν επισημαίνοντας ότι το φορτίο είναι πολύ βαρύ.

Συνεχάρη τον οικοδεσπότη καπετάν Παναγιώτη Τσάκο για το έργο που επιτελεί  και μετά την ολοκλήρωση του  χαιρετισμού  είχε διάλογο με τους σπουδαστές , οι οποίοι του παρέδωσαν ένα ζωγραφικό πίνακα με καράβι, τον οποίο φιλοτέχνησαν οι ίδιοι.

Συνεργασία

Ο οικοδεσπότης εφοπλιστής τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και τον διαβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα κάνει το καλύτερο για  τους  διακεκριμένους σπουδαστές, που καλούνται στη συνέχεια να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους για το όφελος της Ελληνικής Ναυτιλίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για το έργο που  παράγουν.

Κάλεσε τον παρόντα Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα,   να συνεργαστούν για την Ελληνοποίηση  του στόλου, απέδωσε τα εύσημα στον παρόντα  Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη  για το έργο  που παράγει η υπηρεσία και δεσμεύθηκε  ότι  θα κάνει πάντα αυτό που επιτάσσει η αγάπη του προς τον τόπο.

Αυτοψία

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος   πραγματοποίησε  εναέρια αυτοψία στις πρόσφατα  καμένες περιοχές της νότιας και δυτικής Χίου, παρακολούθησε τιμητική δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου Καρδαμύλων και κατάθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Καρδαμυλίτη ναυτικού, στην προκυμαία του Μαρμάρου. Την αποστολή συνόδευαν ακόμη  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος  Αποστολάκης  και  ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης. Η  επίσκεψη του  ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος  Μ. ΤΣΑΚΟΣ στην πόλη της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ