24.11.2014 9:48

Εχθρός του καλού, το καλύτερο

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΦΩΤΟ: Ν. ΓΚΟΓΚΑΣ- ΠΡΟΤΖΕΚΤ: ΙΩΑΝΝΑ ΛΟΥΚΑΚΗ

Νέες πρωτοβουλίες, πλήρως προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των επισκεπτών του νησιού θα αναζητήσει την ερχόμενη Τετάρτη η Περιφέρεια μέσα από την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων και των αποτελεσμάτων ερευνών που διεξήγαγε το τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Χίου.

Εκτός της γενικότερης εικόνας που θα παρουσιαστεί και θα αφορά συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο το προσωπικό του τμ. Τουρισμού της Χίου θα αναλύσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών που κατάφερε να συγκεντρώσει και να επεξεργαστεί μέσα από δύο μεγάλες έρευνες.

Σύμφωνα με την προϊστάμενη Τουρισμού της Περιφέρειας Μ. Κόβα η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Χίου και αφορούσε τους τουρίστες που έρχονται με πτήσεις τσάρτερ και η άλλη διεξήχθη στο Τελωνείο και αφορά τον κύριο όγκο των επισκεπτών από τη γείτονα χώρα.

Χωρία να αποκαλύψει ιδιαίτερα στοιχεία για την έρευνα, μιλώντας στον «π» χαρακτήρισε ως «ικανοποιητική» την εικόνα που έχουν οι επισκέπτες για το νησί λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμα πράγματα ώστε το τουριστικό προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό.

Σε ότι αφορά στην παρουσίαση της Τετάρτης αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» της Π.Ε. Χίου παρουσία και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού Ν. Κατρακάζου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Παρουσίαση στοιχείων τουριστικής κίνησης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Πρ/νη Διεύθυνσης Τουρισμού Π.Β.Α., κ. Αγγελική Πολυτάκη)
  2. Παρουσίαση στοιχείων τουριστικής κίνησης Χίου (Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου)
  3. Αποτελέσματα έρευνας τουριστικής ικανοποίησης 2014 στη Χίο σε αεροδρόμιο και τελωνείο ( Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου)
  4. Πρόγραμμα  τουριστικής προβολής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το 2015

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν η Ι.Μ. Χίου, οι αιρετοί της Περιφέρειας, οι δήμοι Χίου, Οινουσσών και Ψαρών, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων, οι καταστηματάρχες τους κλάδου εστίασης, το Επιμελητήριο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εκπρόσωποι του Αεροδρομίου, της Αστυνομίας, του Τελωνείου και του Λιμεναρχείου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ