6.7.2012 10:49

Εχέγγυα βιωσιμότητας αναζητά η επένδυση των Κεραμείων

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στο πιο κρίσιμο στάδιο βρίσκεται η τουριστική επένδυση των Κεραμείων. Ο επενδυτικός όμιλος υπό τον Βρονταδούση εφοπλιστή Λ. Κολάκη, έχει ολοκληρώσει τον φάκελο των μελετών και δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στην επένδυση που προβλέπεται να ανεβάσει επίπεδο στις τουριστικές υποδομές του νησιού, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστούν οι συνεργασίες με ικανότητα να τροφοδοτούν το πολυτελές ξενοδοχείο με πελάτες, όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Έχοντας ακτινογραφήσει τα πλήρη δεδομένα του τουρισμού στη Χίο, οι επενδυτές προβληματίζονται από την πολύ μικρή εποχικότητα και κατά πόσο αυτή είναι σε θέση να συντηρήσει μία τόσο μεγάλη επένδυση.
Προτού προχωρήσουν στην κατασκευή, η οποία προβλέπει πολυτελή διαμερίσματα συνολικής χωρητικότητας 700 κλινών και μονάδα καζίνο, διερευνούν συνεργασίες με εγγυημένη τη δυνατότητα να προσφέρουν υψηλή πληρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» οι επενδυτές δεν ζητούν τόσο κεφάλαια όσο κυρίως εγγυημένη πελατεία. Ήδη έχουν κάνει κρούσεις σε Κινέζους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ με την πλήρη συμπαράσταση εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ανιχνεύουν τη δυνατότητα συνεργασίας με Τούρκους.
Ήδη για το θέμα είναι ενήμερος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου της Σμύρνης και συχνός επισκέπτης της Χίου, Εκρέμ Ντεμιρτάς, ο οποίος με τη σειρά του ανιχνεύει προθέσεις μεγάλων τουριστικών ομίλων για πιθανό ενδιαφέρον συνεργασίας.
Ειδικότερα οι Τούρκοι θεωρούν ότι μία τέτοια επένδυση, απευθύνεται σε πολύ υψηλού επιπέδου τουρισμό, γι’ αυτό κρίνουν απαραίτητη τη συμπληρωματική δημιουργία μικρής μαρίνας στο θαλάσσιο χώρο.
Να σημειωθεί ότι στην επένδυση Κολάκη, προσβλέπει έντονα η δημοτική αρχή πιστεύοντας ακράδαντα, ότι θα σηματοδοτήσει την απαρχή σοβαρού επενδυτικού ενδιαφέροντος για το νησί, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα τονώσει τον κατασκευαστικό κλάδο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ