12.4.2016 10:37

Εγκύκλιος Ξανθού κάνει έξωση στα ιδιωτικά συνεργεία από τα Νοσοκομεία

• ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΣΙΤΙΣΗ – ΦΥΛΑΞΗ

Πολιτική κατεύθυνση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων και των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υγείας να απαλλαγούν σταδιακά από τα ιδιωτικά συνεργεία στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης δίνει με εγκύκλιο του από τα τέλη Μαρτίου ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια του άρθρου 97 του ν. 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα) στην εγκύκλιο δίνεται η κατεύθυνση να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των κτιρίων των παραπάνω φορέων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Ανάλογη οδηγία θα δοθεί και για τις υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης.

«Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα «απεξάρτησης» των δημόσιων νοσοκομείων από την αποκλειστική εκχώρηση υποστηρικτικών λειτουργιών τους σε ιδιωτικά συνεργεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Τι θα κάνει;

Ερωτηματικό είναι η στάση που θα κρατήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εδώ και λίγες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησε το θέμα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα φανεί αν και το «Σκυλίτσειο» θα ακολουθήσει την πολιτική κατεύθυνση του υπουργού ή δεν θα ρισκάρει εκ νέου προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Γιατί η «επανακρατικοποίηση» μέρους των υπηρεσιών των Νοσοκομείων ελλοχεύει να επαναφέρει τους κινδύνους του παρελθόντος. Αφενός υπηρεσίες χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, αφετέρου σύντομα να εγερθούν απαιτήσεις νέων μονιμοποιήσεων

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ