20.6.2014 20:11

Εγκρίθηκε, αλλά μάλλον δεν θα γίνει!

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΣΕ ΝΟΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε η Λιμενική Επιτροπή τον εξωραϊσμό της παλιάς ιχθυόσκαλας με πίστωση 20.000 ευρώ. Μειοψήφησε ο Σταύρος Μιχαϊλίδης, ο οποίος ζήτησε να γίνει συνολική σωστή επισκευή του κτιρίου  και να μην σπαταλιούνται χρήματα σε έργα βραχείας απόδοσης.
Ο Π. Λαμπρινούδης υποστήριξε ότι το προτεινόμενο έργο πρέπει να γίνει για να μην παρουσιάζει αυτή την κακή εικόνα της θερινή περίοδο, επειδή για να αντιμετωπισθεί συνολικά το πρόβλημα πρέπει να καταρτιστούν οι απαιτούμενες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Κυκλοφορίας. Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο του Δήμη Μυλωνάδη, υποστηρίζοντας ότι με τις προσφυγές και άλλες  παρεμβάσεις του στους αρμόδιους φορείς καθυστερεί τα έργα επειδή δεν θέλει να αναπτυχθεί η Χίος. Ο Δ. Μυλωνάδης διέψευσε το δήμαρχο υποστηρίζοντας ότι υπεύθυνο διαχρονικά είναι αποκλειστικά και μόνο το Λιμενικό Ταμείο, που δεν λειτουργεί σύννομα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο νόμος 2946/2001 απαγορεύει την κατασκευή των εργασιών, γιατί η περιοχή ανήκει στον χώρο προστασίας του κάστρου και δήλωσε ότι και πάλι θα καταθέσει προσφυγή ακύρωσης και της νέας απόφασης καλλωπισμού των εγκαταστάσεων με τη διαδικασία που έχει επιλεγεί.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ