28.11.2014 15:36

Εγκρίνεται η δημοπράτηση του «clear way» από το Συμβούλιο Έργων της Υ.Π.Α.

• ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΥΟΙΩΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Θέμα ημερών είναι πλέον η δημοπράτηση του έργου της επέκτασης, όπως συμφωνήθηκε μετά από τελευταία επικοινωνία του βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλου με τον υπουργό Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζει το Συμβούλιο Έργων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το οποίο θα εγκρίνει τη δημοπράτηση του έργου της επέκτασης και συγκεκριμένα την κατεδάφιση των κτιρίων και όλων των άλλων εμποδίων που βρίσκονται στην ακτίνα του αεροδρομίου (δέντρα, φυσικά εμπόδια), καθώς και την περίφραξή του.

Η απόφαση του Συμβουλίου Μελετών, όπου το ζήτημα του αεροδρομίου πηγαίνει με θετική γνωμοδότηση, ουσιαστικά δεσμεύει και το αντίστοιχο ποσό για το έργο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αμέσως μετά θα αποφασιστεί σύντομα το είδος της δημοπράτησης που θα γίνει και το έργο θα ξεκινήσει για τη διαμόρφωση σε αρχική φάση του clear way, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τουλάχιστον από την πλευρά του Κ. Τριαντάφυλλου που είχε επικοινωνία με το Υπουργείο για το θέμα, εκφράζεται πλήρης ικανοποίηση, όπως εξάλλου και για το διαρκές ενδιαφέρον του Υπουργείου Υποδομών για το έργο της επέκτασης.

Μια ακόμη ουσιαστική φάση λοιπόν βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ