29.2.2016 14:34

Εγκλωβισμένοι μέχρι την Τετάρτη οι πρόσφυγες στη Χίο

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ TERAJET ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΠΑΚΙΚΩΝ

Η ολική αποτυχία του σχεδιασμού της κυβέρνησης να περιορίσει τις ροές από τα νησιά στη Αθήνα, έφερε πιο αυστηρά μέτρα με αποτέλεσμα οι ναυτιλιακές εταιρίες να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό τα διαθέσιμα εισιτήρια τα οποία για τη Δευτέρα και την Τρίτη εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία της HSW και της Blue Star, τα εισιτήρια σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη εξαντλήθηκαν με αποτέλεσμα όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει για Πειραιά θα μπορεί πλέον από την Τετάρτη.

Αυτό σημαίνει ότι οι 1.100 πρόσφυγες που παραμένουν στη Χίο και μαζί με αυτούς όσοι προστεθούν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, της Τρίτης και της Τετάρτης θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο νησί μέχρι και 48 ώρες.

Η κατάσταση στις δομές φιλοξενίας

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ ο χώρος στη Σούδα, χωρητικότητας 900 ατόμων θα γεμίσει ασφυκτικά μέχρι το βράδυ, αφού σε αυτόν βρίσκονται ήδη 650 άτομα. Στον χώρο καταγραφής της ΒΙ.ΑΛ. είναι προς ταυτοποίηση περί τους 500 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 250 θα μεταφερθούν κι αυτοί στη Σούδα, ενώ για τους υπόλοιπους προτείνεται είτε η φιλοξενία τους στα Ταμπάκικα είτε στο πλοίο TeraJet που από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται πλαγιοδετημένο στο λιμάνι του νησιού.

Σε ότι αφορά στη ΒΙ.ΑΛ. μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας παρέμεναν 500 άτομα, τα οποία αναμένονταν να απογραφούν και να κατέβουν στο κέντρο της πόλης, αφού το Hotspot της Χίου, είναι ανοιχτή δομή και συνεπώς δεν προβλέπεται κράτηση ατόμων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ