Κοινωνία

12/7/14 14:20

τελ. ενημ.: 14/7/14 21:54

Εγκαταλείπουν το λιμάνι της Χίου τα φορτηγά

ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΜΕΣΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΞΗΡΟ ΦΟΡΤΙΟ, ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

Έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια διαμαρτυρίας από τους επαγγελματίες της οδού Νεωρίων προκειμένου η Λιμενική Επιτροπή να πράξει τα αυτονόητα, θεσπίζοντας από τη μία ωράριο για τις νταλίκες και από την άλλη παίρνοντας την απόφαση να λειτουργήσει τον Λιμένα Μεστών ως εναλλακτικό λιμένα για τα φορτηγά πλοία.

Έπειτα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε να θεσπίσει ωράριο για τις νταλίκες. Με βάση αυτή την απόφαση ο χρόνος παραμονής τους στη χερσαία ζώνη του Λιμένα περιορίζεται στις 3 ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Για αυτονόητη απόφαση που θα επιλύσει το πρόβλημα της ηχορρύπανσης για τους θαμώνες των καταστημάτων της Νεωρίων έκανε λόγο ο Λιμενάρχης Χίου Γ. Αργυράκης.

Επιπλέον η Λιμενική επιτροπή με την ίδια απόφαση στέλνει στο Λιμένα Μεστών τα φορτηγά πλοία με ξηρό φορτίο, αδρανή υλικά και καύσιμα.

Το μοναδικό αίτημα του Επιμελητηρίου που είναι προς εξέταση αφορά την παράδοση του χώρου όπου σήμερα βρίσκονται τα κοντέινερ των μεταναστών καθώς ο χώρος ακόμα χρησιμοποιείται. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση