12.7.2014 14:20

Εγκαταλείπουν το λιμάνι της Χίου τα φορτηγά

ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΜΕΣΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΞΗΡΟ ΦΟΡΤΙΟ, ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

Έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια διαμαρτυρίας από τους επαγγελματίες της οδού Νεωρίων προκειμένου η Λιμενική Επιτροπή να πράξει τα αυτονόητα, θεσπίζοντας από τη μία ωράριο για τις νταλίκες και από την άλλη παίρνοντας την απόφαση να λειτουργήσει τον Λιμένα Μεστών ως εναλλακτικό λιμένα για τα φορτηγά πλοία.

Έπειτα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε να θεσπίσει ωράριο για τις νταλίκες. Με βάση αυτή την απόφαση ο χρόνος παραμονής τους στη χερσαία ζώνη του Λιμένα περιορίζεται στις 3 ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Για αυτονόητη απόφαση που θα επιλύσει το πρόβλημα της ηχορρύπανσης για τους θαμώνες των καταστημάτων της Νεωρίων έκανε λόγο ο Λιμενάρχης Χίου Γ. Αργυράκης.

Επιπλέον η Λιμενική επιτροπή με την ίδια απόφαση στέλνει στο Λιμένα Μεστών τα φορτηγά πλοία με ξηρό φορτίο, αδρανή υλικά και καύσιμα.

Το μοναδικό αίτημα του Επιμελητηρίου που είναι προς εξέταση αφορά την παράδοση του χώρου όπου σήμερα βρίσκονται τα κοντέινερ των μεταναστών καθώς ο χώρος ακόμα χρησιμοποιείται. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ