Κοινωνία

24/2/14 16:32

τελ. ενημ.: 24/2/14 19:06

Εγκαταλείπεται η σκέψη για πίστα αυτοκίνητων στη βόρεια Χίο;

Εξαιρετικά περίπλοκη χαρακτηρίζεται η περίπτωση να γίνει εφικτή η δημιουργία πίστας αγώνων για αυτοκίνητα στη Βόρεια Χίο, εξαιτίας των αυστηρών προδιαγραφών και του κόστους που θα κληθούν να αναλάβουν η Περιφέρεια και ο Δήμος Χίου για την κατασκευή της. Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Μαν. Κράκαρη και τον αντιδήμαρχο Αμανής Γ. Χρίτη επισκέφθηκε περιοχή της Βολισσού και συγκεκριμένα τη δημοτική έκταση που ο ενδιαφερόμενος Σύλλογος Αυτοκίνησης είχε προτείνει, όμως τα πράγματα δεν είναι όσο απλά φαντάζουν.
Από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης διερευνήθηκαν οι προδιαγραφές ασφαλείας οι οποίες και είναι υποχρεωτικές να περιλαμβάνονται στην πίστα αγώνων, όπως και όλες οι απαιτήσεις που προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους διαγωνισμούς. Παράλληλα και το κόστος κατασκευής κρίνεται σημαντικό, δεδομένου ότι ο χώρος χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις.
Περιφέρεια και Δήμος θα επανεξετάσουν το θέμα και τις δυνατότητες που υπάρχουν να εκτελεστεί το έργο μέσω προγραμματικής σύμβασης, όμως οι πιθανότητες είναι πολύ περιορισμένες.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση