16.5.2015 12:46

Εγκαινιάστηκε το «Sinica Graeca» της «Angelakos Hellas»

Την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του νεότευκτου Ultramax Bulk Carrier “Sinica Graeca”, 63.270 dwt, στα ναυπηγεία Dayang, του ομίλου Sinopacific Shipbuilding Group Co. Ltd.

Η κατασκευή έγινε υπό την επίβλεψη του Lloyd’s Register of Shipping και τελεί υπό την διαχείριση της Angelakos (Hellas) S.A.

Ανάδοχος του πλοίου ήταν η κα. Grace Yang, η οποία και έσπασε το μπουκάλι της σαμπάνιας δίδοντάς του το όνομα “Sinica Graeca”, ευχομένη ο Θεός να ευλογεί αυτό και το πλήρωμά του. Στην τελετή παρευρέθησαν εκπρόσωποι των πλοιοκτητών, η Αντιδήμαρχος της πόλης Yangzhou, κα. Zhang Bao Juan, καθώς και εκπρόσωποι από νηογνώμονες, ομάδες επίβλεψης άλλων πλοικτητριών εταιρειών, κ.ά., προκειμένου να ευχηθούν στο “Sinica Graeca” και στο πλήρωμά του καλά ταξίδια.

 Ο Πρόεδρος της Sinopacific τόνισε ότι η εταιρεία τους δίνει σημασία στην λεπτομέρεια και είναι υπερήφανος, διότι το “Sinica Graeca” αποτελεί παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν οι άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν σημαντικά πράγματα εργαζόμενοι με σεβασμό στην διαφορετικότητά τους, συνεργαζόμενοι με επαγγελματισμό και θετικό πνεύμα.

Ο  πρώην δήμαρχος Οινουσσών Ευάγγελος Αγγελάκος αναφέρθηκε στις απ΄ αρχαίων χρόνων εμπορικές σχέσεις των Ελλήνων με την Κίνα, και ότι το εμπόριο συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών, καθώς και ότι οι ναυτιλόμενοι και όλοι οι ασχολούμενοι με την ναυτιλία είναι και αυτοί φορείς και αναμεταδότες πολιτισμού. Επίσης, σημείωσε ότι η πρώτη χαρτογράφηση της Κίνας έγινε από τον γεωγράφο Πτολεμαίο πριν από 18 αιώνες. Κλείνοντας, τόνισε ότι το όνομα “Sinica Graeca” αντικατοπτρίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση της Angelakos (Hellas) S.A. προς τον πολιτισμό της Κίνας και πως το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να γίνει ένας οιονεί «πρέσβυς» της Ελλάδος και της Κίνας ανά την υφήλιο.

Ακολούθησε ο αγιασμός στην γέφυρα του πλοίου από Ορθόδοξο ιερέα και γεύμα, το οποίο παρέθεσε η Sinopacific προς τιμήν όλων των προσκεκλημένων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ