23.2.2016 11:44

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες»

Δ. ΜΗΤΣΑΤΣΟΣ «Η HELMEPA ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ»

Με την διαπίστωση ότι η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος επέστρεψε στο νησί από όπου ξεκίνησε, ο γενικός διευθυντής της HELMEPA Δημήτρης Μητσάτσος αφού επισήμανε την συμβολή του Χιώτη εφοπλιστή Γ. Λιβανού στην δημιουργία της HELMEPA, υπογράμμισε ότι από το 1993 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει πάνω από 700.000 μαθητές σε προγράμματα της. « Υπάρχουν επτά ανάλογες ενώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.  Η δική μας γεννήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του αείμνηστου Γ. Λιβανού, ο οποίος είχε ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Μέχρι σήμερα η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος έχει πραγματοποιήσει 22 συνολικά εκθέσεις», ανέφερε ο Δ. Μητσάτσος μην παραλείποντας να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους στα προγράμματα της παιδικής HELMEPA. « 3000 Χιώτες μαθητές και περίπου 200 δάσκαλοι μετείχαν στα προγράμματά μας. Δίχως την συμβολή των δασκάλων δεν θα μπορούσαμε να είχαμε υλοποιήσει κανένα πρόγραμμα», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της HELMEPA, καλώντας όλους τους Χιώτες να επισκεφτούν την έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μαρτίου και θα φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς».

Βραβείο συμμετοχής στα παιδιά της Βολισσού

Ιδιαίτερη στιγμή των εγκαινίων της έκθεσης «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», αποτέλεσε η βράβευση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βολισσού για την επιτυχή συμμετοχή τους στα προγράμματα της παιδικής HELMEPA .

Τα παιδιά του σχολείου της Βολισσού με την βοήθεια των δασκάλων τους υλοποίησαν όλες τις δράσεις που προβλέπονταν στο  πρόγραμμα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα όσα απεκόμισαν από την συμμετοχή τους. «Το σχολείο της Βολισσού είναι το μοναδικό εν λειτουργία σχολείο της ΒΔ Χίου. Τα παιδιά ζουν μέσα στη φύση και ήταν επιθυμία όλων μας να υλοποιήσουμε προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον. Τα παιδιά έδειξαν εξαιρετικό ζήλο για αυτό και κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας το πρόγραμμα», είπε η εκπαιδευτικός του σχολείου της Βολισσού Τζ. Σεζένια.  

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ