29.9.2016 15:19

Έγινε η αρχή

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

 H πρώτη απροσδιόριστη θετική ή αρνητική αίσθηση είναι ότι κάτι άλλαξε στο πεζοδρόμιο της προκυμαίας, μπροστά στο Mastihashop. Κοιτάς μπροστά και ο ορίζοντας είναι ανοιχτός όπως και η ορατότητα κυκλοφορίας  στη συμβολή της Λεωφόρου Ενώσεως με την οδό Ροϊδου. Δεν την εμποδίζει τίποτα.

Το βλέμμα τραβά μια κενή  τσιμέντινη βάση και τότε θυμόμαστε ότι εκεί έως πρόσφατα υπήρχε ένα περίπτερο. Η αφαίρεση του ξύλινου κτίσματος δεν είναι αποσπασματική ενέργεια. Εντάσσεται στην σταδιακή κατάργηση των περιπτέρων και αφαίρεση των ξύλινων κουβουκλίων από το Λιμενικό Ταμείο, στα πλαίσια εφαρμογής της απόφασης μη ανανέωσης των αδειών λειτουργίας που λήγουν, επειδή όπως ορίζει αναφέρει ο νόμος έχουν εκλείψει οι συνθήκες που οδήγησαν το κράτος να τα θεσμοθετήσει και να τα παραχωρήσει σε δικαιούχους αναπήρους του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.

«Τα περίπτερα της προκυμαίας έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Λιμενικού Ταμείου», δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού Μιχάλης Μπελέγρης.

«Οι  επαγγελματίες της περιοχής  διαμαρτύρονται ότι η παρουσία των περιπτέρων υποβαθμίζει την περιοχή και τις επιχειρήσεις τους Εφαρμόζουμε το νόμο  και τα αφαιρούμε».

Παρατυπία 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η δημοτική αρχή διαπίστωσε  παρατυπία στην άδεια λειτουργίας, το έκλεισε και  ενημέρωσε το Λιμενικό Ταμείο το οποίο με συνοπτικές διαδικασίες  εφάρμοσε ότι ορίζει η νομοθεσία και το κατεδάφισε.

Σε λίγα χρόνια  δεν θα υπάρχει κανένα περίπτερο στην προκυμαία, η περιοχή θα αναβαθμιστεί  και οι πεζοί θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ