19.5.2016 13:42

«Έφυγε» στο δρόμο για μία καλύτερη πατρίδα

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείου Χίου ο 44χρονος Σύρος πρόσφυγας Μοχάμεντ Αζεντίν που από τις 23 Μαρτίου νοσηλευόταν λόγω γενικευμένης πυώδους περιτονίτιδας.

Η ασθένειά του αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά ενώ κατά την διάρκεια της νοσηλείας του έχει εμφανίσει σημαντικές επιπλοκές οι οποίες σχετίζονταν με την προϋπάρχουσα αναπηρία του, αλλά και με «τον αρνητισμό του σε πολλούς ιατρικούς χειρισμούς και με την βαρύτητα της παρούσας νόσου», όπως ανέφερε προ ημερών σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του «Σκυλίτσειου».

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παρουσιάσει ασταθή γενική κατάσταση με καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή του (νοσηλεύθηκε χαρακτηριστικά  σε δύο περιόδους μετεγχειρητικά στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).

Ο άτυχος 44χρονος συνέχιζε να σιτίζεται από το στόμα ενώ στο χειρουργικό τραύμα έχει γίνει εφαρμογή αντλίας κενού για ταχύτερη επούλωση.

Παρότι η κατάστασή του είχε σταθεροποιηθεί ο Μοχάμεντ τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα. Σύμφωνα με τον Χειρούργο Γιώργο Αμύγδαλο ο ασθενής κατέληξε από σηπτικό σοκ έπειτα από εμπύημα στο δεξιό θώρακα, ο οποίος ήταν κατεστραμμένος πριν τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή βρίσκονταν στο πλευρό του η γυναίκα του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ