26.4.2016 18:40

"Έφυγε" ο πρώην πρόεδρος του ΝΟΧ Σταμάτης Πολίτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος του ΝΟ Χίου Σταμάτης Πολίτης. Ο Σταμάτης Πολίτης υπήρξε αθλητής του ΝΟ Χίου στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Ομίλου και στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος από το 1970 έως το 1978. Αποτέλεσε εκλεκτό μέλος της οικογένειας του ΝΟΧ και ένας από τους πιο πιστούς φιλάθλους της ομάδας μας. 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του στον εορτασμό των 50 χρόνων του Ναυτικού Ομίλου Χίου:

"Το Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Χίου μου ανέθεσε να ομιλήσω στα σημερινά γενέθλια. Το ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε. Ποιος να μου το λεγε όταν πήγα πιτσιρίκος στον Όμιλο ότι θα ζούσα τη σημερινή διπλή χαρά. Ότι θα ζούσε ο Όμιλος 50 χρόνια και ότι θα ζούσα κι εγώ να τον καμαρώνω. Πενήντα χρόνια ζωής για ένα επαρχιακό αθλητικό Σωματείο δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Έιναι κάτι το ξεχωριστό. Πόλεμος, κατοχή, επιστρατεύσεις, γονάτισαν τα Σωματεία και τα εξαφάνισαν. Ο Ναυτικός Όμιλος επέζησε όλων αυτών και ζει και βασιλεύει. Ή καλύτερα προεδρεύει. Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο ότι η Ναυτική ταυτότητα του νησιού έκαμε τον κόσμο του να εγκαλιάσει το Ναυταθλητικό αυτό Σωματείο και να το στηρίξει. Άλλωστε δεν παύομε να διακηρύττομε ότι δύναμίς μας είναι η αγάπη των φίλων μας."

Το ΔΣ του ΝΟΧ εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

 

ΧΙΟΣ 24/04/16

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Κυριακή 24η Απριλίου 2016 και ώρα 12.00 συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χίου μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. Άγγελου Μελέκου. 
Ο πρόεδρος, ανήγγειλε στο Σώμα τον αδόκητο χαμό του Σταμάτιου Πολίτη πρώην Προέδρου και αθλητή του Σωματείου μας, που αποτελούσε εκλεκτό μέλος της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Χίου και συμπαραστάθηκε στον όμιλο οικονομικά και ηθικά.

Το Δ.Σ. του ΝΟΧ ομόφωνα αποφάσισε:

  1. Να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία.
  2. Να διαβιβαστούν δια του παρόντος ψηφίσματος τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια του εκλιπόντα.
  3. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του ΝΟΧ για τρεις ημέρες
  4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος στο Ιωνικό Κολυμβητήριο.
  5. Να διατεθεί χρηματικό ποσό εις μνήμην του, σε έχοντες ανάγκη αθλητές.
  6. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Μελέκος

Ο Γενικός Γραμματέας

Τρύφωνας Ψυχιάς

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ