19.9.2012 9:01

Εφησυχαστικός ο Δήμος για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

- ΥΛΟΙΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ

 
«Ο Δήμος Χίου ανέλαβε ως ο πλέον αρμόδιος την άμεση εκκίνηση και υλοποίηση των έργων που απαιτούνται προκειμένου η επόμενη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς να μη βρει το νησί ανοχύρωτο. Υλοποιούμε ότι προβλέπει η Προγραμματικής Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χίου, της Περιφέρειας, της Μητρόπολης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης χωρίς παρεκκλίσεις, καθώς μόνο ο Δήμος έχει την ευελιξία να υλοποιήσει έργα». 
Με το παραπάνω σχόλιο απαντά η Δημοτική Αρχή στο χθεσινό πρωτοσέλιδο του «π» που αφορούσε στην όποια καθυστέρηση δείχνει να προκύπτει στην δημιουργία Ενιαίου Φορέα Αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πολ. Λαμπρινούδης τίποτα δεν έχει γίνει χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ενώ όπως συμπληρώνει ο Ενιαίος Φορέας που θα προκύψει μετά και την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ασχοληθεί με τις μακροπρόθεσμες δράσεις που θα απαιτηθούν να ξεκινήσουν στο Νομό. «Όλα τα βραχυπρόθεσμα έργα θα τα αναλάβει ο Δήμος Χίου. Γι’ αυτό και έχουν έρθει εδώ οι μηχανικοί του Στρατού αλλά και άλλοι που ασχολούνται με τα βραχυπρόθεσμα και άμεσα έργα που θα εκτελούμε στα πλαίσια της προετοιμασίας που χρειάζεται ο τόπος», υποστηρίζει αναφορικά με το δημοσίευμα.
 
Απαιτούνται πιστώσεις
Όπως επιμένει ο Δήμαρχος οι πρώτες μελέτες που έχουν ξεκινήσει πληρώνονται από το Δήμο Χίου, όμως αυτή η λογική δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρο, αφού απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία. «Μπορεί να έχουμε το κύριο βάρος της εκτέλεσης των έργων αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι ο Δήμος μπορεί να σηκώσει και το οικονομικό βάρος του σχεδιασμού. Καλούμε τους εμπλεκόμενους από κοινού να συνδράμουν ώστε να εξασφαλίσουν πιστώσεις και να  υλοποιηθούν όσα έχουν δρομολογηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται», υπογραμμίζει.
Τέλος, επιμένει για άλλη μια φορά ότι φορέας υλοποίησης των πρωτοβουλιών είναι ο Δήμος, παραπέμποντας γι’ αυτό στη συμφωνία των φορέων που υπέγραψαν την προγραμματική.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ