30.5.2014 11:18

"Εφαρμόστε τη νησιωτικότητα"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Γ. ΣΠΙΛΑΝΗ ΣΤΗ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Να πάρει να πάρει όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση αποτελεσματικής νησιωτικής πολιτικής που θα συμπεριλαμβάνει και το αγροτικό ζήτημα, καλεί τη Χρ. Κλαογήρου ο Γιάννης Σπιλάνης.
Αφορμή για την ανακοίνωση του κ. Σπιλάνη ήταν η μείωση κατά το ήμιση της εξισωτικής αποζημίωσης για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου, προφανώς και όλων των νησιών, εξ αιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου εκτίμησης της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, αλλαγή που θίγει ειδικά τις μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές.
Σε ανακοίνωση του ο κ. Σπιλάνης σημειώνει χαρακτηριστικά "Οταν πρωτοεμφανίστηκε το θέμα πριν μερικούς μήνες, είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση για ειδική ρύθμιση για ολόκληρο τον νησιωτικό χώρο, δηλαδή την εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας και γενικά την εφαρμογή νησιωτικής γεωργικής πολιτικής που να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες συνολικά του νησιωτικού χώρου. Δυστυχώς οι βουλευτές και οι άλλοι παράγοντες του νησιού έκαναν μόνο συσκέψεις και προσωπικές παρεμβάσεις παλαιοκομματικού τύπου για να δείξουν στους ψηφοφόρους τους ότι ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Το γεγονός ότι για ακόμη ένα θέμα αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί και ότι τα προβλήματα συσσωρεύονται σε όλους του τομείς (ακτοπλοϊκό, τουρισμός, εκπαίδευση, υγεία, περιβάλλον, δημόσιες υποδομές κλπ) αποτελεί λεπτομέρεια".
Καλείται η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης κα Χρ. Καλογήρου, που με αυτήν την ευκαιρία την συγχαίρω και δημόσια για την επιτυχία της,
Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ, καλεί τη νεοεκλεγμένη περιφερειάρχη να αναλάβει δράση έτσι ώστε επιτέλους η νησιωτικότητα να εφαρμοστεί για τα νησιά μας, δηλώνοντας διατεθειμένος και ο ίδιος να συμβάλει με κάθε τρόπο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ