28.9.2016 17:49

Εδώ διαφωνία, στην Κω ομοφωνία!

ΠΡΟΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σύσσωμοι οι φορείς της Κω που αντιμετωπίζουν εξίσου δύσκολα τις προεκτάσεις του προσφυγικού προβλήματος, ίσως όχι στον βαθμό που το θέμα βρίσκεται σε έξαρση στη Χίο, συσπειρώθηκαν γύρω από 7 προτάσεις που απέστειλαν στον πρωθυπουργό, ζητώντας λύσεις.

Αντίθετα με τη Χίο και τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους της, που αδυνατούν να συμφωνήσουν ακόμη και στα προφανή, στο νησί του νοτίου Αιγαίου χωρίς να χρειαστούν διπλές και τρίδιπλες συνεδριάσεις, οι φορείς ζήτησαν 7 μέτρα στήριξης, για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό.

Απέστειλαν μάλιστα επιστολή όχι μόνο στον Πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα 7 μέτρα στήριξης περιλαμβάνουν:

- Την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για την Κω.

- Την αναστολή εφαρμογής του μέτρου της επιβολής τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Κω, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2018.

- Την δυνατότητα επαναφοράς της ρύθμισης των 100 δόσεων, για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και πολίτες της Κω.

- Την θεσμοθέτηση κατ’ εξαίρεσιν ρυθμίσεων οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών της Κω προς τη ΔΕΗ.

- Την απαλλαγή ή τουλάχιστον τη μείωση 50% του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα με επαγγελματική χρήση στην Κω.

- Την μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για την τουριστική περίοδο, προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση στο νησί, με ταυτόχρονη δέσμευση των επιχειρηματιών του νησιού για τη διατήρηση των ίδιων θέσεων εργασίας, συγκριτικά με το 2015.

- Τη μείωση του ορίου για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας στα 80 ημερομίσθια, λόγω των συνεπειών στον τουρισμό και στην απασχόληση.

Την επιστολή και τα αιτήματα συνυπογράφουν εκτός από το Δήμο, το ΤΕΕ, η Ένωση Ξενοδόχων Κω, ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Επαγγελματιών του νησιού.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ