28.9.2012 12:52

Εδώ απαγορεύεται η βόσκηση

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ

 
Η καμένη έκταση για την οποία ισχύει η απαγόρευση σύμφωνα με απόφαση της Δασικής Υπηρεσίας, ορίζεται ως εξής:
Βόρεια: Αρχίζει από τη θέση Αψιλές επι της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, όπου ξεκινά ο δασικός δρόμος που οδηγεί στη θέση Λίμνη – Κουκουδότσουμπος και με κατεύθυνση ανατολική ακολουθεί την επαρχιακή οδό μέχρι τον κόμβο προς Ανάβατο στη θέση Δεκαοχτώ.
 
Ανατολικά: Από τη θέση Δεκαοχτώ ακολουθεί το δρόμο προς Ανάβατο μέχρι τη θέση Αντρόλακος, κοντά στο υφιστάμενο ποιμνιοστάσιο. Στη συνέχεια με κατεύθυνση Νότια φτάνει στο ύψωμα Σπιλάκια στο υφιστάμενο τριγωνομετρικό σημείο. Από εκεί και σε ευθεία γραμμή φτάνει στην εκκλησία της Παναγίας Αρβανίτισσας στην ομώνυμη θέση, από την οποία ακολουθώντας τον υφιστάμενο χωματόδρομο καταλήγει στην επαρχιακή οδό Χίου – Αυγωνύμων την οποία ακολουθεί με κατεύθυνση ανατολική μέχρι τη  διασταύρωση προς Αγ. Παρασκευή μέχρι τη Μονή Κουρνά.  Από το σημείο αυτό συνεχίζει Νότια επι του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου, ο οποίος οδηγεί στον οικισμό Δαφνώνα, αφού διέλθει από το γεφύρι του Αγ. Φανουρίου. Από τον οικισμό του Δαφνώνα ακολουθεί νοτιοδυτική κατεύθυνση προς Καναβουτσάτο – Αγ. Θωμά  και στη συνέχεια, ακολουθώντας τον αγροτικό δρόμο, συναντά την επαρχιακή οδό Αγ. Γεωργίου Συκούση – Αυγωνύμων στο ύψος του γηπέδου του Αγ. Γεωργίου. Από το σημείο αυτό κατέρχεται στον χείμαρρο Κατράρη, τον οποίο ακολουθεί μέχρι το γεφύρι του Κοντυλόπου, όπου καταλήγει και η ομώνυμη παράκαμψη. Στη συνέχεια ακολουθεί τον παλιό επαρχιακό δρόμο μέχρι τη θέση Ίσιο, όπου συναντά τυφλό αγροτικό δρόμο τον οποίο ακολουθεί μέχρι το τέλος του. Στη συνέχεια ακολουθεί ευθεία νοητή γραμμή μέχρι το ύψος της Παναγίας Σικελιάς, την οποία ακολουθεί περνώντας ανατολικά του φράγματος Κατράρη, φτάνοντας μέχρι τον οικισμό της Καλαμωτής. Κατόπιν ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο μέχρι  να συναντήσει την επαρχιακή οδό Θολοποταμίου – Καλαμωτής. Απο τον οικισμό της Καλαμωτής ακολουθεί την επαρχιακή οδό Καλαμωτής – Αρμολίων,  μέχρι που να συναντήσει την επαρχιακή οδό  Χίου – Μεστών, την οποία ακολουθεί μέχρι το δυτικό κόμβο Πυργίου – Ολύμπων. Στη συνέχεια συνεχίζει το δρόμο προς το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου τον οποίο ακολουθεί μέχρι τη θέση Μαζιά, όπου συναντά δεξιά αγροτικό δρόμο.
Ακολουθεί στη συνέχεια τον αγροτικό δρόμο προς την περιοχή Λακκιά μέχρι που να συναντήσει το δρόμο που με κατεύθυνση δυτική καταλήγει σε μάντρα στην περιοχή Δυσσακάς. Από τη διασταύρωση αυτή με κατεύθυνση Νότια  ακολουθεί το ρέμα Νικήτα Λαγκάδι ως την ακτογραμμή.
 
Νότια: Ακολουθεί την ακτογραμμή μέχρι το δυτικό όριο.
 
Δυτικά: Ακολουθεί την ακτογραμμή από Νότο προς Βορρά μέχρι τη θέση Βαθειά Λαγκάδα πριν την περιοχή Τηγάνι Σιδηρούντας. Στη συνέχεια ανέρχεται ανώνυμο ρέμα μέχρι την κορυφή του Κουκουδότσουμπου όπου υπάρχει τριγωνομετρικό σημείο. Από εκεί ακολουθεί τη νεοδιανοιχθείσα αντιπυρική ζώνη μέχρι να φτάσει στη θέση Λιμνί στο τέλος του υφιστάμενου δασικού δρόμου.  Στη συνέχεια με κατεύθυνση Βόρεια ακολουθεί το δασικό δρόμο μέχρι τη θέση Αψιλές  από όπου και ξεκίνησε.
Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (άρθρο 3 Ν.177/75 ΦΕΚ 205/Α/1975.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ