31.5.2016 14:37

Έδειξαν το δρόμο για... καθαρές ακτές [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

Μία διαφορετική δράση, στον αγώνα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των κατοίκων του νησιού πραγματοποίησε σήμερα το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Χίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,15 παιδιά από το ΚΔΑΠ συνοδευόμενα από 5 στελέχη της Υπηρεσία προχώρησαν στη συλλογή απορριμμάτων και καθαρισμού της ακτής της Μπέλα Βίστα, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για καθαρές ακτές καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έχοντας εντρυφήσει στην ιδέα της ανακύκλωσης τα 30 παιδιά του ΚΔΑΠ έχουν μάθει να ανακυκλώνουν τα αντικείμενα που εντοπίζουν, να τα κατηγοριοποιούν και στη συνέχεια να τα διαθέτουν προς αξιοποίηση στον Δήμο Χίου μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Όπως ειπώθηκε μάλιστα από τους αντιδημάρχους Καθαριότητας και Πρόνοιας Γ. Μπελέγρη και Γ. Παπαδόπουλο, αντίστοιχα, στο μέλλον θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα δράσεις, με στόχο τη διατήρηση της καθαριότητες σε όλες τις παραλίες του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ