1.10.2020 17:40

Η Χίος σε πρώτο πλάνο στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση

Θετικό πρόσημο από την επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Χίο

Τις καλύτερες των εντυπώσεων παρά το αρχικό αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από λάθη στα Δελτία Τύπου, άφησε η επίσκεψη της προέδρου της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στη Χίο, το πρωί της Πέμπτης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, αφού ξεναγήθηκε σε Νέα Μονή και Θυμιανά συνάντησε κατά σειρά τους αντιπεριφερειάρχες και τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, σημειώνοντας ότι είναι εντυπωσιασμένη από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά των αυτοδιοικητικών της Χίου.

Δείτε φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι η ίδια, σε αποστροφή του λόγου της προς τον Δήμαρχο Χίου, σημείωσε ότι η Χίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεχωρίζει ανά τους αιώνες κάτι που κατά την ίδια, συμβαίνει και με τις προτάσεις που κατατέθηκαν, «οι οποίες ξεχωρίζουν από το σύνολο των σχεδόν 2.000 προτάσεων που έχουν κατατεθεί πανελλαδικά».

Σε έναν διανθισμένο από ιστορικές αναφορές για τη Χίο λόγο, η κα. Αγγελοπούλου επεσήμανε ότι προτάσεις όπως αυτή της δημιουργίας ψηφιακών μουσείων στη Χίο, στη Λέσβο και στη Σάμο, αναδεικνύουν την ουσία αυτής της Επιτροπής, δίνοντας τα εύσημα στον Κώστα Μουτζούρη.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις φορέων αλλά και μελών της Επιτροπής στο Δημαρχείο Χίου ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με την Γιάννα Αγγελοπούλου να δωρίζει στον Δήμαρχο το νόμισμα «Προπομπός» και τον Δήμαρχο να δωρίζει το μετάλλιο του Δήμου Χίου με τη Σφίγγα της Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ