26.2.2024 11:22

Ε.Κ. Χίου - Στήριξη στις 57 οικογένειες που ζητούν απόδοση ευθυνών για τους νεκρούς τους στα Τέμπη

Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει τον αγώνα των 57 οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρέπει επιτέλους να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών που κόστισε τις ζωές σε 57 ανθρώπους, επιβάτες και εργαζόμενους του σιδηροδρόμου, να παρουσιάζονται επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος, δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία.

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του νησιού μας, να συνυπογράψουν και να επικοινωνήσουν το σχετικό ψήφισμα με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Εδώ είναι το Link για το ψήφισμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ