5.2.2013 20:11

Ε’ αρχής μόνο κι αβοήθητο

Ήταν απ’ τη γέννηση του ο παρίας των πανεπιστημιακών τμημάτων του νησιού. Οι ΤΜΟΔίτες, όπως ονομάζονται οι φοιτητές του, επί χρόνια αγωνίζονταν, άκουσον – άκουσον, για να αποκτήσουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα με το πτυχίο στο χέρι. Η ελληνική πολιτεία και η πανεπιστημιακή κοινότητα φρόντιζαν για χρόνια να στέλνουν φοιτητές σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα και έπειτα από τέσσερα χρόνια σπουδών, στην καλύτερη περίπτωση, ο τίτλος τους να ισοδυναμεί με κοπανιστό αέρα, προφανώς για να μην ανοίξει κι άλλο ο ανταγωνισμός στο χώρο τους.

Η αλήθεια είναι ότι αγωνίστηκαν πολλοί, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, για να σταθεί στα πόδια του ένα Τμήμα με ριζωμένη βαθιά την αντιξοότητα. Και πάνω που πίστευαν ότι έφεραν βόλτα … το θεριό του παραλογισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος, το στόμα του αποδεικνύεται τεράστιο για το αποφύγουν.

Είναι σίγουρα πλήγμα για το νησί η αφαίρεση – αφομοίωση την ονομάζουμε πιο sic – ενός από τα τρία λειτουργούντα τμήματα του Πανεπιστημίου στο νησί. Αυτό θα το καταλάβουμε σε βάθος χρόνου. Είναι εξίσου σημαντική η απώλεια, και στα χαρτιά πια, της πιθανότητας να στηθεί Τμήμα Τουρισμού, σε ένα τόπο που διψά για να κατανοήσει την έννοια του και η τεχνογνωσία θα του ήταν απαραίτητη. Όμως ας συνυπολογιστούν και οι σημαντικές εσωτερικές ευθύνες της πανεπιστημιακής κοινότητας για το γεγονός ότι μεταβάλουν σε εύκολη λεία τα τμήματα της Χίου, για να γίνει ακριβοδίκαια το ταμείο των ευθυνών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ