30.8.2016 14:12

Δύσκολη χρονιά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών για τα σχολεία

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν την κατάσταση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, που και με τη σημερινή τους κινητοποίηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  που οδήγησε στην αναβολή του ΠΥΣΠΕ, έδειξαν εμπράκτως ότι η χρονιά, θα τους βρει στους δρόμους, σε απάντηση των κυβερνητικών επιλογών για περικοπές στις θέσεις των εκπαιδευτικών!

"Δεν πρέπει κανείς να εφησυχάσει! Η κατάσταση από το Σεπτέμβρη και μετά θα μας βρει με νέες δυσκολίες τόσο στα ζητήματα της εκπαίδευσης όσο και γενικότερα αφού η εφαρμογή των ψηφισμένων μνημονίων φέρνουν μέτρα χιονοστιβάδα σε βάρος των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του λαού", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Γ. Αμπαζής υποστήριξε ότι με το νέο σύστημα μετατρέπεται το σχολείο σε  ανθρωποφυλακείο, εκμηδενίζει την ειδική εκπαίδευση και δημιουργεί προβλήματα. "Δεν μιλάμε για καθυστέρηση στην πρόσληψη των εκπαιδευτικών για τα ειδικά σχολεία. Μιλάμε ότι δεν θα υπάρχουν δάσκαλοι στα ειδικά σχολεία και οι υπόλοιποι θα προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των σχολείων. Η κυβέρνηση έχει μειώσει τα γνωστικά πεδία έχει μειώσει τις ώρες και καλείται ο κάθε δάσκαλος να συμπληρώσει τον άλλο. Μιλάμε για ανθρωποφαγία", είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Αμπαζής.

Χωρίς δάσκαλο σύμφωνα με τον κ. Αμπαζή είναι τα Ψαρά και οι Οινούσσες, σημαντικά κενά και προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο και στην Περιφέρεια, ενώ σημαντικό θέμα παραμένει η υποβάθμιση των σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς. Στο πρώτο κουδούνι είναι δεδομένο ότι όλοι θα βρεθούν μπροστά σε ... εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ