5.2.2014 11:52

Δυσάρεστες οι επιπτώσεις στη στοματική υγιεινή από το Π.Ε.Δ.Υ.

ΧΙΩΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

Τα βέλη του κατά του νεοσύστατου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας εξαπολύει μέσα από ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου, υπογραμμίζοντας ότι το «Π.Ε.Δ.Υ.» ακυρώνει στην ουσία την πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη και θέτει τον οδοντίατρο εκτός αυτής.
«Στο προς κατάθεση Νομοσχέδιο παρατηρούνται ασάφειες και προβλήματα όσον αφορά στον τρόπο συνεργασίας των οδοντιάτρων με το Π.Ε.Δ.Υ. και στον τρόπο παροχής των υπηρεσιών υγείας, με δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική και γενική υγεία των ασθενών.
Τονίζουμε ότι η πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας συνολικά και ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να:

1. Κατανοήσει πρωτίστως ότι: η επένδυση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας είναι επένδυση στο μέλλον.
2. Το παρόν Σχέδιο Νόμου οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
3. Στερείται εθνικού σχεδιασμού για την υγεία και την περίθαλψη του Ελληνικού λαού και δεν προσδιορίζει το πλαίσιο συμμετοχής της Οδοντιατρικής στην ΠΦΥ.
4. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελληνική κοινωνία, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, έχει μεγάλη ανάγκη από ένα ανθρώπινο, ασφαλές και προσβάσιμο σύστημα υγείας και ζητά την απόσυρσή του.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου αναμένοντας τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και τις αποφάσεις της ερχόμενης Πανελλήνιας Γενικής Συνέλευσης, θα προβεί σε συντονισμένες ενέργειες με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, προκειμένου να προασπίσει την οδοντιατρική περίθαλψη του Ελληνικού λαού», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ