24.7.2012 9:47

"Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει η Μαρία"

Οι Φίλοι της Βαλκανικής Χλωρίδας, θρηνούμε τον απροσδόκητο και τραγικό χαμό της Προέδρου μας, της Μαρίας Γεράρδη-Πασσαλή. Φίλη μας πιστή, συνεργάτης και εμψυχώτριά μας, σπουδαία και πολυτάλαντη καλλιτέχνης και δασκάλα, και πάνω απ’ όλα ενάρετος άνθρωπος, μοιράστηκε μαζί μας το σκοπό και τους στόχους της Εταιρίας μας σχετικά με τη Διατήρηση της Φυτικής Βιοποικιλότητας και εργάστηκε δημιουργικά για την υλοποίησή τους για πολλά χρόνια. Λίγες εβδομάδες πριν έβαλε και πάλι τη σφραγίδα της εργαζόμενη με αυταπάρνηση για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Eurogard VI στη Χίο, την πατρίδα της που τόσο λάτρευε.
Αναλογιζόμενοι τον χαμό της και το δυσαναπλήρωτο κενό που μας αφήνει, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει όλοι μας να εργαζόμαστε τώρα ακόμη πιο πολύ και πιο δημιουργικά, μήπως και μπορέσουμε να αναπληρώσουμε μέρος όσων πρόσφερε η Μαρία με το νου και την καρδιά της, με τη μέθοδο και το χαμόγελό της, την ευγένεια και τη γενναιοδωρία της, το ταλέντο και την αδιάκοπη εργασία της.
Για τους Φίλους της  Βαλκκανικής Χλωρίδας
 
Δρ. Ανδρέας Οικονόμου
Μαθηματικός-Ψυχολόγος
Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ
Φίλος της Βαλκανικής Χλωρίδας, μέλος του Δ.Σ., Ταμίας
 
 
ΛΕΖΑΝΤΑ
"Η φωτογραφία είναι από εικαστική παρέμβαση της Μαρίας Πασσαλή και της ομάδας της από το Εικαστικό Εργαστήριο του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης στον Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου, στα Νένητα της Χίου, στη διάρκεια του Συνεδρίου Eurogard VI, την Πέμπτη 31 Μαίου 2012".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ