15.9.2016 18:59

Δύο μήνες απραξίας καταγγέλλει ο Μηταράκης

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΧΙΟ

Την αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα άμεσης ανακούφισης των μαστιχοπαραγωγών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την πυρκαγιά του Ιουλίου, καυτηριάζει με δήλωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.

«Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου στη Χίο η οποία αφάνισε ένα πολύ μεγάλο μέρος των καλλιεργειών και της παραγωγής μαστίχας.

Η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών δεσμεύτηκε να προχωρήσει… «άμεσα στη λήψη μέτρων για την στήριξη των πληγέντων». Ωστόσο το κυρίαρχο αίτημα που αφορά την παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για τους πυρόπληκτους της Χίου παραμένει ακόμα στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργών.

Χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τις Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες παρατείνεται η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από τις πλημμύρες.  Δυστυχώς για τους Χιώτες παραγωγούς και καλλιεργητές ακόμα δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χωρίς άλλες καθυστερήσεις», σημειώνει σχετικά ο Χιώτης βουλευτής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ