18.1.2016 16:44

Δύο επισκέψεις το χρόνο στη Σμύρνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Δύο Πατριαρχικές και ποιμαντικές επισκέψεις το χρόνο στην περιοχή της Σμύρνης θεσμοθέτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από πρόσκληση των Δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής, αλλά και αίτημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης.

Κάθε χρόνο τον δεύτερο μήνα του έτους και με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου πρώτου Ιεράρχη της Σμύρνης, θα πραγματοποιείται η πρώτη επίσκεψη του Πατριάρχη στη Σμύρνη. 
Κάθε Μάιο με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου θα πραγματοποιείται η δεύτερη επίσκεψη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Το πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου στη Σμύρνη περιλαμβάνει συναντήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, θρησκευτικές τελετές στους Ορθοδόξους Ναούς του Αγίου Βουκόλου και της Αγίας Φωτεινής. Επίσης, θα χοροστατήσει σε θρησκευτικές τελετές σε Ναούς των Ρωμαιοκαθολικών της πόλης, ενώ με το Νομάρχη Σμύρνης, το Δήμαρχο της Πόλης και το μουφτή θα επισκεφθεί το ιστορικό τέμενος της πλατείας Κονάκ στο κέντρο της Σμύρνης.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή στο δεύτερο Αγιολογικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σμύρνης, παρουσίαση βιβλίου, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στο αρχαιολογικό μουσείο Σμύρνης και στο κεντρικό Ιστορικό αρχείο της πόλης.
Τέλος, ο Πατριάρχης θα παρακολουθήσει τη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης η καταγόμενη από προσφυγική οικογένεια της πόλης Χάρις Αλεξίου. Η συναυλία θα δοθεί με αφορμή την Πατριαρχική επίσκεψη.



Πηγή: iefimerida.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ