10.1.2020 14:45

Δυναμική κινητοποίηση των νησιωτών στην καρδιά της Αθήνας

Υψώνουν ανάστημα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενάντια στις υπερδομές και τον παραλογισμό της Κυβέρνησης

Τον δρόμο για την Αθήνα παίρνουν οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αφενός για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά που πλέον ξεπερνούν τις 40.000 αλλά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέων υπερδομών όπως αυτές ανακοινώθηκαν τελεσίδικα από τον Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή κατά τη σύσκεψη της Πέμπτης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης που συγκάλεσε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αιρετοί, οι κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς των Δήμων μέσω τηλεδιάσκεψης, κατατέθηκαν όλες οι προτάσεις αλλά κυρίως η άρνηση των κοινωνιών να δεχθούν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, διατυπώνοντας την άποψη ότι η σύγκρουση με την Κυβέρνηση αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής οι φορείς αποφάσισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν ως επίκεντρο την Αθήνα και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών. Προς αυτή την κατεύθυνση στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προταθεί συγκεκριμένη ημερομηνία κινητοποιήσεων στο κέντρο της Πρωτεύουσας, ώστε να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι φορείς γίνεται αλλά και να ειδοποιηθούν οι Σύλλογοι Χίων, Λέσβιων και Σάμιων της Αττικής.

Από την Περιφέρεια δόθηκε προθεσμία μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου στους φορείς αυτοδιοίκησης καθώς και τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς των νησιών, να προσυπογράψουν το ψήφισμα που θα τους διατεθεί άμεσα και να συνδράμουν την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ