18.2.2014 16:34

Δράξασθε παιδείας

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ Γ` ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Τρίτου Γυμνασίου επισκεύασε, εξόπλισε και ονοματοδότησε σε Αδαμάντιος Κοραής το αμφιθέατρο του σχολείου, τιμώντας την προσφορά του και επιζητώντας την εφαρμογή του διαχρονικού του κυρήγματος.

Στην τελετή των εγκαινίων πρωταγωνίστησαν η αγάπη προς το σχολείο, η τιμή και ο σεβασμός στην προσφορά του Κοραή στη Χίο και η συναίσθηση του χρέους για τη συνέχιση της παροχής σωστής παιδείας, με κορωνίδα τη συμβουλή του τιμώμενου προσώπου “Δράξασθε Παιδείας”, που τονίζει με έμφαση  στα συγγράμματα του. Μετά τον αγιασμό, η σεμνή τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με αναφορές στο τιμώμενο πρόσωπο και  τις επισκευαστικές εργασίες. Η Προϊστάμενη του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευτ. Βλυσίδου, μίλησε για τη ζωή και τη δράση του Α. Κοραή, ο γιατρός και συγγραφέας Ανδρέας Μιχαϊλίδης αναφέρθηκε στην ιατρική πλευρά της προσωπικότητας του, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νίκος Αγραφιώτης υπογράμμισε την κληρονομιά, την εκπαιδευτική και παιδαγωγική δράση του σχολείου στα χνάρια των διδαχών του Κοραή και ευχαρίστησε το σύλλογο για την προσφορά του.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων  Δημήτρης Φλάμος επαναβεβαίωσε τη διάθεση των μελών του συλλόγου για προσφορά στο σχολείο, αναφέρθηκε στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν μαζί του για την κατευόδωση των προσπαθειών που απέδωσαν αυτό το πολύτιμο έργο.

Ν. Αγραφιώτης Διευθυντής Τρίτου Γυμνασίου

Δράξασθε Παιδείας

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Νίκος Αγραφιώτης μεταξύ  άλλων τόνισε  ότι ο Σύλλογος  του σχολείου επαναλαμβάνει με το έμπρακτο και γνήσιο παράδειγμα του  το «Δράξασθε Παιδείας», επιδιώκοντας όχι μια απλή ονοματοθεσία του αμφιθεάτρου με το περιλάλητο όνομα του Α.  Κοραή, αλλά επιζητώντας την εφαρμογή του διαχρονικού κυρήγματος του στην εκπαιδευτική κοινότητα μας. «Εκείνου που ως κορυφαίος εκπρόσωπος του Νεοελληνικού διαφωτισμού πρωταγωνίστησε για την οργάνωση και λειτουργία των σχολείων, καθώς και για την ανάγκη “μετακένωσης” της δυτικής παιδείας. Το περιλάλητο όνομα του κοσμεί όχι μόνο την περίφημη βιβλιοθήκη του, αλλά και το ιστορικό σχολείο μας που απολαμβάνει την ευεργετική παρουσία του και επιζητεί τη συνέχιση της προσφοράς του στα Χιακά δρώμενα».

Δ. Φλάμος, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Το λιγότερο δυνατό κόστος για την καλύτερη ποιότητα

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι απο την πρώτη μέρα της έναρξης των καθηκόντων του το νέο διοικητικό συμβούλιο διαπίστωσε την ανάγκη ανακαίνισης της αίθουσας.« Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου και μετά από πολύμηνη εργασία καταφέραμε να παραδώσουμε στο σχολείο το αμφιθέατρο στην κατάσταση που διαπιστώνουμε όλοι σήμερα. Έγινε  εξοπλισμός των ηλεκτρικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα, χρωματίστηκαν οι τοίχοι και αναγομώθηκαν όλοι οι πυροσβεστήρες του σχολείου. Θεωρούμε ότι η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου, εκτός από τιμή που περιποιεί στο σχολείο μας έχει και τον ανάλογο παιδευτικό χαρακτήρα για τα παιδιά μας. Το σεβασμό δηλαδή που οφείλουμε όλοι μικροί και μεγάλοι στο χώρο αυτό, τον οποίο ελπίζουμε να διαφυλάξουμε όπως είναι σήμερα. Οι εργασίες αυτές έγιναν με το ελάχιστο δυνατό κόστος και την καλύτερη ποιότητα, γεγονός για το οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε δημοσίως για τη  συμβολή τους  Στέλιο Μενδώνη, Δημήτρη Μπουμπάρη και Στέλιο Σαρρή. Υποχρέωση μας είναι να υπογραμμίσουμε την άψογη συνεργασία με το διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου, στην οποία προσβλέπουμε και στο μέλλον». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ