6.11.2012 10:40

Δράσεις για τη μείωση τιμών ζητάει ο Κώστας Τριαντάφυλλος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Κωστής Τριαντάφυλλος, με θέμα τις δράσεις για τη μείωση των τιμών. Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Τριαντάφυλλος αναφέρει:
 
«Ο Υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των τιμών: “η πολιτική μείωσης του επιπέδου τιμών δεν έχει αποδώσει στον επιθυμητό βαθμό, αν και οι πληθωριστικές πιέσεις μειώθηκαν αισθητά στο πρώτο εννεάμηνο του 2012 με τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στο 1,2%, έναντι 3,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2011.”
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις προβολές του Υπουργείου Οικονομικών που εμπεριέχονται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για τα έτη 2013-2016, η ύφεση θα παραμείνει και θα επηρεάσει έτι περαιτέρω την αγοραστική δύναμη των πολιτών.
 
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:
 

  1. Σε ποιές ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο και οι εποπτευόμενοι φορείς για τη μείωση και τον έλεγχο των τιμών στην αγορά;
  2. Σε ποιές ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και ο έλεγχος των τιμών το επόμενο διάστημα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ