18.10.2012 9:56

Δόθηκαν τα χρήματα στα Πανεπιστήμια

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ανάσα στα οικονομικά των Πανεπιστημίων δίνουν οι πιστώσει που έστω και αργά καταβλήθηκαν στα Πανεπιστήμια από το υπουργείο.
Με ανακοίνωση της η πρυτανική αρχή ενημερώνει: «Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Πρυτανικό Συμβούλιο, αριθμ. συνεδρίασης 38/15.10.2012, προχώρησε στην κατανομή των πιστώσεων ΠΔ 407/80 για το  ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, κατόπιν της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, να εγκρίνει τη διάθεση 45.5 πιστώσεων εκτάκτου διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου .
Η θετική εξέλιξη αυτή στο  ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα του Πανεπιστημίου είναι αποτέλεσμα της δράσης πολλών. Η Πρυτανική Αρχή, από τη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, συστηματικά διεκδίκησε την έγκριση των πιστώσεων αυτών, μέσω παρεμβάσεων, παραστάσεων και υπομνημάτων στο Υπουργείο Παιδείας, στη Σύνοδο Πρυτάνεων αλλά και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η τελική θετική έκβαση για τα Πανεπιστήμια δεν σημαίνει ότι λύνονται πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά σίγουρα συμβάλει στην ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους και στην υλοποίηση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων τους.
Η Πρυτανική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται, αναλαμβάνοντας και νέες πρωτοβουλίες για τη λύση του προβλήματος του αδιόριστου και εκλεγμένου επιστημονικού προσωπικού».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ