19.10.2012 11:43

«Δώστε μας λεφτά και ΚΕΠΑ»

Την άμεση απόδοση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ στις οικογένειες των ΑμεΑ για να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα και την κρίση, 700 ευρώ  για εργαζόμενους και συνταξιούχους και 1.120ευρώ για άνεργους και ανίκανους προς εργασία, απαιτεί, μεταξύ άλλων, η Περιφερειακή  Ομοσπονδία  ΑμεΑ  Βορείου Αιγαίου, στην ανακοίνωση με την οποία καλεί τα μέλη της και τους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχει προκυρήξει για τις 23 του Οκτώβρη στις 11:00.
Απαιτούν ακόμη να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας, ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους, όπως και να μην  κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα επιδόματα των ΑμεΑ.
 
Άμεση πρόσβαση
Το σημαντικότερο από τα θεσμικά αιτήματα που έχουν υποβάλλει  στο Υπουργείο Υγείας είναι η δημιουργία και σωστή λειτουργία  ΚΕ.Π.Α. σε όσα νησιά δεν έχουν  στην περιφέρεια μας,  διεκδικώντας το δικαίωμα της άμεσης πρόσβασης στους φορείς της υγείας, για να μην ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται τα ΑμεΑ στα νησιά με μετακινήσεις και μεγάλα οικονομικά  έξοδα.                                                                                                                                                    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ