24.1.2013 12:43

"Δώστε επιπλέον διευκολύνσεις στην πρόσβαση των Τούρκων"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΟΝ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος έκδοσης Visa στα τελωνεία Χίου, Σάμου και Λέσβου απέστειλε ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.

Ο ίδιος λαμβάνοντας ως δεδομένο την αύξηση της τουριστικής κίνησης που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια από τα έναντι Μικρασιατικά παράλια καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή προέρχεται από τις διευκολύνσεις που υιοθετήθηκαν κατά τη διαδικασία έκδοσης Θεώρησης Εισόδου.

«Ως Δήμαρχος Χίου και ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου – και μεταφέροντας το επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που αγωνιά – σας παρακαλώ όπως λάβετε μέριμνα, ώστε:

1. Να απλουστευθεί η διαδικασία έκδοσης Θεωρήσεων Εισόδου γενικότερα σε όλες τις κατηγορίες έκδοσης Visa Schengen.

2. Να εγκριθεί η συνέχιση του Πιλοτικού Προγράμματος που ίσχυσε την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο και το οποίο λειτούργησε επικουρικά, χαρακτηριζόμενο, ωστόσο, κι αυτό από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.         

      Προσδοκώντας τις άμεσες δικές σας ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία προς όφελος των ακριτικών νησιών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρινούδης.

   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ