29.5.2013 9:47

Δωρεάν φάρμακα σε 50.000 ανασφάλιστους

Μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ θα χορηγούνται τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Το μέτρο θα ξεκινήσει στην Αττική και θα επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Αφορά κυρίως επαγγελματίες, οι οποίοι έμειναν -λόγω κρίσης- χωρίς ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ζήτησε αρχικά τη συνδρομή των ιδιωτών φαρμακοποιών. Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ωστόσο, δεν δέχτηκε να συμμετάσχουν τα μέλη του, φοβούμενο ότι με τον τρόπο αυτό θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και θα κληθούν στο μέλλον να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος ή μέρος του κόστους.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπουργείου Υγείας, δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι άτομα μηδενικού εισοδήματος και χωρίς περιουσιακά στοιχεία. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των ατόμων αυτών θα δοθεί στον ΕΟΠΥΥ και όταν θα χορηγείται το φάρμακο το ηλεκτρονικό σύστημα θα προβλέπει μηδενική συμμετοχή.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ανακοίνωσε χθες ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τέσσερα κοινωνικά φαρμακεία του Οργανισμού στην Αττική. .
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σαλμάς στους φαρμακοποιούς, εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας το έχουν διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσουν σε εκπτώσεις των συγκεκριμένων φαρμάκων, ώστε να διευκολύνουν την υλοποίηση του προγράμματος.

 

ethnos.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ