20.11.2015 10:22

Δωρεάν εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών από τον Δήμο και την "Αποστολή- Άνθρωπος"

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Άλλο ένα κενό της κοινωνικής πολιτικής και του κράτους Πρόνοιας έρχεται να καλύψει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αποστολή – ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εμβόλια – ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα».

Η εκστρατεία εμβολιασμών θα πραγματοποιηθεί μέσω των εθελοντών ιατρών και των δύο πλευρών και αμέσως μετά τη σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και την ανακοίνωση εφαρμογής του προγράμματος θα πρέπει  να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με εμβόλια του Εθνικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, με εξαίρεση το BCG (για το οποίο πρέπει να προηγηθεί δερμοαντίδραση mantoux) και το εμβόλιο για τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων – HPV.Πρόσβαση στη δράση αυτή πρόληψης έχουν όλοι οι Έλληνες ή αλλοδαποί που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κρατικούς φορείς υγείας. Εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα εμβολιαστούν, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία εμβολιασμού τους. Την ημέρα του εμβολιασμού θα διανέμεται στους γονείς ενημερωτικό φυλλάδιο (πληροφορίες για τον εμβολιασμό, τα αποτελέσματά του και τις πιθανές παρενέργειες) και στη συνέχεια, οι γονείς / κηδεμόνες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι προσήλθαν οικειοθελώς και επιτρέπουν τον εμβολιασμό του παιδιού τους

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ