4.8.2016 15:22

Δομές φιλοξενίας για ανήλικους πρόσφυγες σε προστατευόμενες ζώνες

Έως τις 20 Αυγούστου προβλέπεται η ολοκλήρωση της δημιουργίας προστατευόμενων ζωνών για τους ασυνόδευτους ανήλικους στις δομές φιλοξενίας, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη.

 Είκοσι πέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες κρατούνται στις αστυνομικές εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα και στην Πέτρου Ράλλη, λόγω έλλειψης θέσεων για τη φιλοξενία τους. Πέντε από αυτούς θα επιστρέψουν σήμερα στο ΠΙΚΠΑ της Λέρου, ενώ έχει εξασφαλιστεί, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη ΜΚΟ "Μετάδραση", η άμεση μεταφορά άλλων δέκα ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας που πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν έπειτα από επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη. «Το καθεστώς κράτησης ανήλικων ασυνόδευτων παραμένει μια μελανή κηλίδα στο δημόσιο σύστημα, διότι παιδιά στα οποία οφείλουμε μια αυξημένη φροντίδα, καταλήγουν σε δυσμενέστερες συνθήκες από συνομήλικους που τυχαίνουν της παρουσίας των γονιών τους», δήλωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης έπειτα από την επίσκεψή του.
Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ΜΚΟ, σχεδιάζει τη δημιουργία προστατευόμενων ζωνών για τους ασυνόδευτους ανήλικους εντός των δομών φιλοξενίας. Η ολοκλήρωση των χώρων αυτών προβλέπεται ως τις 20 Αυγούστου.

 
 
 
 
 

    Ειδήσεις σήμερα

    Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

    Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ