18.10.2013 12:54

Δολιοφθορά στο Σκυλίτσειο

ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ , ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Αποσυνδεμένο βρήκαν  τον μαγνητικό τομογράφο του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου,  την Τετάρτη το μεσημέρι. Άμεσα κλήθηκε η Ασφάλεια Χίου, ενώ παράλληλα και ο Διοικητής διέταξε να γίνει ΕΔΕ.

Από το πρωί της Τετάρτης ο τομογράφος ήταν εκτός λειτουργίας και όταν κλήθηκε συνεργείο να εξακριβώσει την αιτία, διαπιστώθηκε πως κάποιος είχε ξεβιδώσει και αποσυνδέσει τα καλώδια.

Η συγκεκριμένη δολιοφθορά θυμίζει σε πολλά σημεία μια ανάλογη που είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2010 στον ψηφιακό αγγειογράφο του Σκυλίτσειο όπου κάποιος δεν είχε απλά αποσυνδέσει αλλά είχε κόψει τα καλώδια βγάζοντας τον εκτός λειτουργίας.

Και στο προηγούμενο και στο προχθεσινό περιστατικό συγκεκριμένα άτομα είχαν πρόσβαση στους  κλειδωμένους χώρους όπου φιλοξενούνται τα μηχανήματα κι ελάχιστοι επίσης γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκονται τα καλώδια και πώς μπορούν να αποσυνδέσουν τα μηχανήματα.

Ο διοικητής του Σκυλίτσειου Π. Μπουμπάρης εκτιμώντας ότι υπάρχει πιθανή σκοπιμότητα, υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων στην Αστυνομία και διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά από τη στιγμή που έχει επιληφθεί του θέματος η Αστυνομία, δε έχω να κάνω καμιά δήλωση. Ο μαγνητικός πλέον λειτουργεί κανονικά» είπε ο κ. Μπουμπάρης αποφεύγοντας να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα και παραπέμποντας στην Αστυνομία.

Η αστυνομία έχει επιληφθεί της υπόθεσης, η σήμανση έχει πάρει αποτυπώματα κ.λπ. Το ζητούμενο είναι όμως να προχωρήσει η Ε.Δ.Ε και τα αποτελέσματα της να αποκαλυφθούν γιατί αν δεν κάνουμε λάθος ακόμη περιμένουμε 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ