9.3.2021 13:46

Διψήφιος ο αριθμός των Πυροσβεστών που έδωσαν αίμα

Την καθιερωμένη αιμοδοσία με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου διοργάνωσε ο Σύλλογος Πυροσβεστών σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου.

Στην σταθερή προσφορά των Πυροσβεστών που δίνουν την μάχη τους για την ασφάλεια των πολιτών, προστίθενται η σημερινή αιμοδοσία στην οποία ο αριθμός των πυροσβεστών έφτασε τον διψήφιο αριθμό. Επιβεβαιώνοντας την μεγάλη προσέλευση ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σταύρος Καπελαρίδης δήλωσε:

«Η προσέλευση των συναδέλφων είναι μεγάλη και ελπίζω μέχρι το τέλος της αιμοδοσίας να έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό φιαλών».

Μεταξύ άλλων θέλησε να επισημάνει και την σημασία της αιμοδοσίας:

«Είναι σημαντικό στις μέρες μας να βοηθάμε τον συνάνθρωπο και είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τους ανθρώπους που την έχουν σημαντικά ανάγκη».

Η ιατρός, Δέσποινα Ανταράκη θέλησε να επισημάνει ότι δυστυχώς τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί και η συνεργασία με συλλόγους αποτελεί μια λύση στο πρόβλημα των ελλείψεων.

«Οι ανάγκες παραμένουν σταθερές το πρόβλημα είναι η μειωμένη προσέλευση» δήλωσε.

Η πανδημία έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό αιμοδοτών γεγονός που δημιουργεί την ανησυχία της κ. Ανταράκη.

 Η αιμοδοσία θα συνεχίσει και για τον μήνα Μάρτιο από τις 08:30 έως και τη 13:30.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ