4.12.2012 9:05

Διπλή ελπίδα για τα σχολεία

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Θετική τροπή παίρνει το ζήτημα της δημιουργίας Ειδικού Σχολείου στη Χίο, μετά τη συνάντηση του Ν. Νύκτα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) Η. Δρούλια και Λ. Θεοτοκά αντίστοιχα.

Στην τριμερή συνάντηση οι υπεύθυνοι του Οργανισμού μετέφεραν τη βούληση του Δ.Σ. να προχωρήσουν στην κατασκευή του Ειδικού Σχολείου στη Χίο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης και φροντίδας.

Όπως εξήγησε στον «π» ο κ. Νύκτας, πρόσφατα ο Ο.Σ.Κ. δανειοδοτήθηκε με αποτέλεσμα εκεί που το θέμα του Ειδικού Σχολείου είχε «παγώσει», να επανεκκινούνται οι διαδικασίες προκειμένου μέχρι τον Μάρτιο του 2013 να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ενταχθεί σε κάποιο από τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

 

«Συζητήσαμε με τους υπεύθυνους του Οργανισμού ότι αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε να εντάξουμε τη μελέτη μέσα στο ΕΣΠΑ, είτε αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να προωθήσουμε τη χρηματοδότηση μέσα από ίδια κονδύλια του ΟΣΚ.

Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε ένα μεγάλο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να λάβει σάρκα και οστά», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτας.

Σε ότι αφορά το προϋπολογιζόμενο κόστος της κατασκευής αυτό ανέρχεται στα 5 Εκ. Ευρώ, ποσό που επιδέχεται αποκλίσεων δεδομένου ότι η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.

«Έχουμε βρει το σχετικό οικόπεδο. Πρόκειται για μία δημοτική έκταση δίπλα από το 9ο Δημοτικό σχολείο στο Καράδειο, με τη δομημένη επιφάνεια να ξεπερνάει τα 3.000 τ.μ.», κατέληξε ο ίδιος.

 

Στα σκαριά και το Νηπαγωγείο του Αγίου Μηνά

Σε τροχιά υλοποίησης πάντως μπαίνει και το Νηπιαγωγείο του Αγίου Μηνά καθώς μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται η δημοπράτησή του. Πρόκειται για βαρέα προκάτ κατασκευή που θα τοποθετηθεί σε δημοτικό οικόπεδο του Δήμου Χίου.

 

Ελέγχουν την αντισεισμική θωράκιση

Τέλος σε ότι αφορά στις δεσμεύσεις του Ο.Σ.Κ. ανακοινώθηκε ότι μέσα στην εβδομάδα κλιμάκιο του Οργανισμού θα επισκεφθεί 5 σχολικά κτίρια του νησιού προκειμένου μετά από αίτημα των Διευθυντών να υποβληθούν σε έλεγχο αντισεισμικής θωράκισης και να προχωρήσουν στις απαραίτητες επισκευές.

 

Ο χρόνος φεύγει, οι δόσεις έρχονται

Θετική εντύπωση αφήνει στο χώρο της παιδείας το τέλος του 2012 αφού μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η 3η δόση της τακτικής επιχορήγησης των σχολείων ενώ στο τέλος Δεκέμβρη θα δοθεί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και η 4η και τελευταία δόση ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των 86.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη Χίο για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη το μείζον θέμα της θέρμανσης των σχολείων φαίνεται ότι βαδίζει προς επίλυση αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο για τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ