16.6.2015 11:50

Δίπλα στους πρόσφυγες της Χίου η Αρχιεπισκοπή Αθηνών [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Ότι μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να προσφέρει η τοπική Μητρόπολη Χίου αλλά και η επίσημη πολιτεία, το προσέφερε σε ένα μόλις πρωινό ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Συμβάλλοντας στην ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου  από το μαζικό κύμα εισροής μεταναστών-προσφύγων, αλλά και σ’ αυτά που βιώνουν  οι ίδιοι οι μετανάστες ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα να καταγράφει τις πλέον επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζει το νησί σχετικά με τη φύλαξη-στέγαση των μεταναστών όπως επίσης, τις συνθήκες διαμονής των ίδιων των μεταναστών.  

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αδυναμία των αρχών – λόγω κρίσης – να ανταποκριθούν και την αναγκαιότητα  τήρησης των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών και τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει το αντίθετο στους ίδιους και στη τοπική κοινωνία, η «Αποστολή» προσανατόλισε τη βοήθειά της στον τομέα αυτό.

Έτσι το πρωί της Τρίτης με τη συνεχή οικονομική στήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, η «Αποστολή» βρέθηκε στο Μερσινίδι μοιράζοντας πάνω από 1700 πακέτα προσωπικής υγιεινής, διαφορετικά για άνδρες, γυναίκες και μωρά ενώ διένειμε και 200 παιδικές τσάντες με γραφική ύλη και είδη ζωγραφικής για τα μικρά προσφυγόπουλα από τη Συρία.

Το έργο όμως της «Αποστολής» δεν σταμάτησε εκεί. Ικανοποιώντας το επείγον αίτημα των μεταναστών για καλύτερες συνθήκες προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και αντικατάσταση ειδών υγιεινής στους οικίσκους του παλιού Κέντρου Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών – Μερσινίδι Χίου ενώ τοποθέτησε και 5 ντουζιέρες τρεις για άνδρες και δύο για γυναίκες στον καταυλισμό των μεταναστών δίπλα από το δημοτικό νεκροταφείο της περιοχής.

Από την πλευρά του πάντως ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, που βρίσκονταν στο σημείο περιορίστηκε στο να επαναλάβει την ήδη ειπωμένη προ δύο εβδομάδων πρόταση, ότι δηλαδή η τοπική Μητρόπολη παραχωρεί δωμάτια στον Οίκο Αγάπης για την στέγαση των ανήλικων παιδιών, με την βασική προϋπόθεση ότι «κάποιος θα πρέπει βέβαια να αναλάβει να βελτιώσει την κατάσταση σε αυτά τα δωμάτια για να μπορέσουν να μείνουν μέσα τα παιδιά». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ