24.7.2012 11:57

Το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου για τον χαμό της Μ. Πασσαλή

Είμαστε συντετριμμένοι, τόσο το Διοικητικό, τεχνικό, καλλιτεχνικό προσωπικό, όσο και οι σπουδαστές του Θεατρικού εργαστηρίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου, από τον άδικο χαμό της άξιας και ιδιαίτερα χαρισματικής εικαστικού - ενδυματολόγου – χαράκτριας, Χιώτισσας, Μαρίας Πασσαλή.
Η αναγνωρισμένη πανελλαδικά καλλιτέχνης, Μαρία Πασσαλή, υπήρξε άριστη συνεργάτης του Περιφερειακού μας Θεάτρου, πάντα ζωντανή, ευρηματική και πρόθυμη για προσφορά. Πρόσφατα ανιδιοτελώς υποστήριξε ενδυματολογικά το θεατρικό εργαστήριο του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, στο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Τα Μάγια της Πεταλούδας», ενώ παλαιότερα συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Β.Α ως ενδυματολόγος, εικαστικός και κατασκευάστρια θεατρικών μασκών, στις παραγωγές «Φαίδρα» (Γιάννη Ρίτσου - 2005) και «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος» (Δήμου Αβδελιώδη – 2007).
Ο καλλιτεχνικός χώρος, έχασε ένα αναντικατάστατο δραστήριο μέλος του, με τεράστια προσφορά στις τέχνες, που όσο λίγοι καταφέρνουν, τίμησε στο έπακρον πολλάκις την πατρίδα του, τη Χίο.
Για την απώλεια αυτή, ευχόμαστε ολόκαρδα στους ανθρώπους της δύναμη και κουράγιο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ