30.1.2015 10:52

Διορθώνουν τα κενά της Digeα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Τα κενά του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος έρχεται να καλύψει με δικά της έξοδα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσα από το πρόγραμμα Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, με συνολικό Προϋπολογισμού 559.500 ευρώ.

 

Στο πλαίσιο του έργου που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προβλέπεται να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες κάλυψης στο νέο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα των κατοίκων των νησιών μας, στις περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς μετά την 5η Σεπτεμβρίου 2014 οπότε και έγινε η μετάβαση από την αναλογική τηλεοπτική εκπομπή σε ψηφιακή. Έτσι  24.000 περίπου κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα μπορέσουν να αποκτήσουν και αυτοί πρόσβαση στο νέο ψηφιακό σήμα.

 

Οι περιοχές που θα καλυφθούν έχουν καταγραφεί μετά από επισημάνσεις των Δήμων Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Χίου και Ψαρών. Στο πλαίσιο του έργου θα εκπονηθεί μελέτη εφαρμογής και θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

 

 «Με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος δίνουμε τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στη νέα τηλεοπτική ψηφιακή εποχή στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νησιών μας, οι οποίοι πλέον αποκτούν ίσα δικαιώματα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία», δήλωσε η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου παραλείποντας να αναφέρει ότι στους όρους της σύμβασης της εταιρείας που έχει αναλάβει την παροχή ψηφιακού σήματος στη χώρα, περιλαμβάνονταν όλες οι περιοχές κι όχι ένα μέρος τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ