21.3.2013 12:49

Διοικητής ο … ξένος

• ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο ΠΑΝ. ΜΠΟΥΜΠΑΡΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Νέα δεδομένα στο φλερτ πολλών γνωστών και αγνώστων με την  καρέκλα του διοικητή του Νοσοκομείου Χίου δημιουργεί η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, η οποία αναζητά μεν διοικητές- μάνατζερ, αποκλείει δε εκείνους που έχουν εντοπιότητα.

Η παραπάνω διάταξη ανατρέπει προσωπικούς σχεδιασμούς και φιλοδοξίες κομματικών στελεχών, πρώην τοπικών παραγόντων αλλά και πρώην διοικητών ίσως, που το τελευταίο διάστημα προαλείφονταν για τη συγκεκριμένη θέση, την οποία τελικά θα επιλεγεί να καταλάβει ίσως και κάποιος που δεν ξέρει πού πέφτει η Χίος στο χάρτη.

Η προκήρυξη

Μέχρι τις 27 Μαρτίου έχουν περιθώριο να καταθέσουν την αίτηση, συνοδευμένη από το βιογραφικό τους, κι όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όσοι ενδιαφέρονται για μια θέση διοικητή- μάνατζερ σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο.

Η προκήρυξη, που έχει ήδη αναρτηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αφορά και στο Νοσοκομείο της Χίου, αλλά με δεδομένο τον όρο που προαναφέρθηκε, αποκλείονται εξ’ ορισμού όλοι οι Χιώτες. Χαρακτηριστικά στην προκήρυξη αναφέρεται: « Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν δεν δύναται να καταλάβουν θέση σε Φορέα της Υγειονομικής Περιφέρειας για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εντός των ορίων του Νομού εντοπιότητας τους».

Ζητούνται

Σημειώνεται ότι πρόκειται να προσληφθούν συνολικά 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές και θα υπόκεινται σε ετήσια αξιολόγηση. Ο ανώτερος μισθός (μεικτά) είναι 3.000 ευρώ για τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, ενώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, όποιος διοικητής δεν επιτυγχάνει τους στόχους, η θέση του θα επαναπροκηρύσσεται.

Τα προσόντα

Σε ό,τι αφορά τα προσόντα, οι νέοι διοικητές θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ θα συνεκτιμηθεί μεταπτυχιακός τίτλος στη διοίκηση μονάδων Υγείας και στα οικονομικά της Υγείας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, μαζί με τα βιογραφικά, έως τις 27 Μαρτίου και θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα σε μια Υγειονομική Περιφέρεια, για το σύνολο των Φορέων εποπτείας της και για μία μόνο θέση (διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή). Οι εν ενεργεία Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας τοποθέτησης τους, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία, θα πρέπει επίσης να υποβάλλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ