15.7.2016 20:00

Δίνουν 2εκ. ευρώ στα μικρά νησιά

ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΨΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έπιασαν τόπο οι παραινέσεις των αυτοδιοικητικών στο Υπ. Εσωτερικών για διαφορετική και ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των μικρών νησιών, όπως αποδεικνύεται με την έκτακτη χρηματοδότηση  με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο ενισχύθηκαν φέτος τα μικρά νησιά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα χρήματα αυτά θα διαμοιραστούν σε όλα τα μικρά νησιά με διαφορετικά και πληθυσμιακά κριτήρια και στόχο έχουν να στηρίξουν τη λειτουργία τους. "Στα μικρά νησιά τα ανταποδοτικά τέλη , λόγω πληθυσμού, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Είχαμε ζητήσει κατ' επανάληψη από τον κ. Κουρουμπλή να υπάρχει μια ιδιαίτερη μέριμνα για τα μικρά νησιά με επιπλέον χρηματοδότηση και άλλα μέτρα ελάφρυνσης. Αυτή η χρηματοδότηση έρχεται να ικανοποιήσει αυτό μας το αίτημα" δήλωσε στον "π" η περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου συμπληρώνοντας " η χρηματοδότηση αφορά όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας και θα κατανεμηθεί το συγκεκριμένο ποσό διαφορετικά με πληθυσμιακά κριτήρια, με διαφορετικά κριτήρια και συγκεκριμένες σταθμίσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ