17.3.2015 12:56

Δημοτικό γλέντι! Την 25η Μαρτίου ο λαός θα χορεύει δημοτικά τραγούδια στο Σύνταγμα

Αλλαγές στον τρόπο εορτασμού της εθνικής εορτής στις 25 Μαρτίου, αποφάσισε η κυβέρνηση και σ' αυτό συμφώνησε ο υπουργός Αμυνας και η Περιφερειάρχης Αττικής.

Πάνος Καμμένος και Ρένα Δούρου αποφάσισαν να αλλάξουν βασικά σημεία του εορτασμού κι έτσι αμέσως μετά την στρατιωτική παρέλαση οι τρεις μπάντες του στρατού θα παραμείνουν στο Σύνταγμα και θα παίξουν γνωστά εμβατήρια, αλλά και δημοτικά τραγούδια και στο χορό θα μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες. Ακόμη θα μοιραστούν σημαιάκια στον κόσμο, ο οποίος θα αναμειχθεί με τους επισήμους και τον Στρατό, αφού δεν θα υπάρχουν κάγκελα.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκονται σωματεία χορού από όλη την Ελλάδα (Βρακοφόροι, Θρακιώτες, Πελοποννήσιοι και Ικαριώτες) που θα χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα αλλάξει και η θέση των επισήμων, ώστε να μην έχουν γυρισμένη την πλάτη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ