22.1.2014 11:26

Δημοτική Μόστρα

ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΕΟΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τη συνδρομή του Δήμου Χίου, για πρώτη ίσως φορά ζήτησε ο ΜΕΟΘ προκειμένου να διεξάγει και φέτος το καρναβαλικό έθιμο της Μόστρας που ολοένα και περισσότερο αποτελεί πόλο έλξης εκτός Χίου επισκεπτών.
Το αίτημα που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του ΜΕΟΘ Κυρ. Φρεζούλη βρήκε πρόσφορο έδαφος κι έτσι στο επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή του αντικειμένου έτσι ώστε να εξαχθούν και οι απαραίτητες πιστώσεις.
«Θεωρούμε ότι σε μία δύσκολη εποχή θα πρέπει ο Δήμος να σταθεί αρωγός των παραδόσεων της Χίου. Έτσι προτείνουμε μαζί με τη Μόστρα να χρηματοδοτήσουμε και τους Αγάδες αλλά και πολλά άλλα καρναβαλικά έθιμα στη χιακή ύπαιθρο, αρκεί να βρούμε την κατάλληλη φόρμα χρηματοδότησης ώστε να μην πέσουμε πάνω στο ελεγκτικό συνέδριο.
Ο Δήμος θα πρέπει να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς και να προχωρήσει σε συνδιοργανώσεις γεγονός που δεν αποκλείεται να γίνει μέσα από τον μεγαλύτερο φορέα πολιτισμού του Δήμου, το Ομήρειο. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 3 Μαρτίου»,
σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, λαμβάνοντας την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ