27.1.2014 12:04

Δημοτικές προτάσεις για wi-fi

• ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ

Ακόμη και η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά τον προηγούμενο Νοέμβριο για ελεύθερο wi-fi σε όλη τη χώρα και ανακοινώθηκε υπό τη μορφή δώρου ανάπτυξης φαίνεται να απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Οι υποδείξεις

Οι δήμαρχοι καλούνταν με έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να υποδείξουν τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον  περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Στόχος του Υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ (free Wi-fi). Όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου, ενώ, εάν δεν στείλουν συμπληρωμένο το έγγραφο με τις προτεινόμενες τοποθεσίες εντός προθεσμίας, θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στη δράση.

Το αίτημα

Ο Δήμος Χίου κατέθεσε από την προηγούμενη εβδομάδα το αίτημα και αναμένει, όπως σημείωσε ο κ. Δεληγιάννης, αρμόδιος υπάλληλος στο Τμήμα Μηχανοργάνωσης.
Σύμφωνα με την πρόταση έχουν επιλεγεί τα εξής σημεία για το ελεύθερο wi-fi στη Χίο: Πλατεία Καρδαμύλων, Άνω και Κάτω, Καρφάς,  Κολυμβητήριο, Απλωταριά, Μπέλα Βίστα, Λιμάνι Μεστών, Πλ. Βολισσού, Πλατεία Νενήτων, Αγ. Φωτεινή, Λιμάνι Λμνιών, Πλ. Χαλκειούς και λιμάνι Καταρράκτη.
Από μόνα τους τα συγκεκριμένα σημεία αποδεικνύουν ότι το ελεύθερο wi-fi  σε όλη τη χώρα μετατρέπεται σε ελεύθερο wi-fi σε συγκεκριμένα σημεία. Παράλληλα ερωτηματικά υπάρχουν και για την τελική δημοτική επιλογή, καθώς αποκλείονται χώροι όπως η Προκυμαία, η Λαγκάδα ή η πλατεία Πυργίου, με σημαντική επισκεψιμότητα ειδικά το καλοκαίρι.

Να δούμε και το υπόγειο;

Την ώρα πάντως που η χώρα ετοιμάζεται για ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση, το υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών από τον ΟΤΕ είναι θαμμένο τρία χρόνια τώρα από τη βορειοανατολική ως τη νοτιοδυτική ακτίνα του νησιού αλλά δεν ενεργοποιείται.
Μήπως ο Δήμος να απαιτήσει από την κυβέρνηση να δώσει κάποτε εξηγήσεις; 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ