6.5.2015 23:57

Δημοτικά συνεργεία σε ρόλο δημοτικής αστυνομίας

ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την είδηση ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκροτηθούν με απόφαση Δημάρχου συνεργεία αρμόδια για τον έλεγχο των κανονιστικών διατάξεων του Δήμου, μετέφερε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μ. Βουρνούς στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναπροσαρμογή των προστίμων της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε ήταν προς την κατεύθυνση αρμόδιας αρχής για τη βεβαίωση των προστίμων και άρα την είσπραξή τους. Όπως επεσήμαναν οι αντιπολιτεύσεις, η μείωση που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή για λόγους ευκολίας στην είσπραξη σκοντάφτει στη βεβαίωση της παράβασης καθώς μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ελέγχου.

«Τα οικιακά απορρίμματα έχουν ταυτότητα»

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης σημείωσε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα οικιακά απορρίμματα και άρα οι παραβάσεις έχουν ταυτότητα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει ότι η υπηρεσία είναι σε θέση να γνωρίζει μέσω των συνεργείων ποιος βρίσκεται πίσω από την κάθε παράβαση.

«Μονόδρομος η επαναφορά της Δημοτική Αστυνομίας»

Τις επιφυλάξεις τους κατά πόσο τα πρόστιμα θα αποδώσουν στην πράξη αποθαρύνοντας τους παραβάτες διατύπωσαν οι σύμβουλοι Α. Τζιώτης και Στ. Καμπούρης προτείνοντας ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αντί της σκληρής επιβολής προστίμων.

Μάλιστα ο τελευταίος ζήτησε από τον Μ. Βουρνού να εισηγηθεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ την επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας, πράξη που όπως είπε αποτελεί και κύρια δέσμευση της Κυβέρνησης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ