24.6.2016 16:25

Δήμος Χίου: «Δεν πάνε στο βρόντο τα χρήματα για τον Βοτανικό»

Με φωτογραφικό υλικό από ανθισμένες πικροδάφνες ανταπαντά η δημοτική αρχή στους ισχυρισμούς των αντιπολιτεύσεων ότι τα χρήματα που δίνονται σε εργολάβο για τις εργασίες στον «Βοτανικό Κήπο» δεν πάνε χαμένα.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος, κατηγορεί τους συμβούλους της παράταξης Λαμπρινούδη ότι δεν έχουν εικόνα από τον Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου και δεν αντιλαμβάνονται ότι: «εγκαταλείποντάς τον απαξιώνεται μια μεγάλη επένδυση».

«Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι σκοπός της εργολαβίας είναι να καθαριστεί ο χώρος, ώστε να είναι επισκέψιμος για τους επόμενους μήνες. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χορτοκοπές-βοτάνισμα, εργασίες καθαρισμών και καλλωπισμού του χώρου και ποτίσματα, όπου κριθεί απαραίτητο.

Μια απλή αυτοψία στον χώρο, θα ήταν αρκετή για να διαπιστωθεί η  πραγματικότητα (με την επισύναψη φωτογραφικού υλικού και βίντεο αποτυπώνεται η σημερινή εικόνα του Βοτανικού Κήπου).

Η ανάγκη για χορτοκοπές είναι έντονη  σε όλη την έκταση του Βοτανικού Κήπου, τόσο στους φυτεμένους όσο και στους κοινόχρηστους χώρους. Το φυτικό κεφάλαιο δεν παρουσιάζει σημαντική καταπόνηση από έλλειψη άρδευσης, καθώς τα υπάρχοντα είδη είναι καλά εγκατεστημένα και οι τελευταίες φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν το 2012», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ